Wij zijn voor ons werk afhankelijk van giften en donaties, klik hier en steun ons!
Naar de Webwinkel

U kunt in onze webwinkel nu ook de metalen beelden van Birds of Zimbabwe bestellen.

 

De metalen ‘Birds of Zimbabwe’ worden gemaakt door Birdwoods, een onderneming die in 1991 is opgericht door Louise Stobart. Zij is een begaafd kunstenares, geboren en getogen in Zimbabwe. In 2013 is de werkplaats van Birdwoods verhuisd; wij zijn gevestigd in de prachtige Domboshawa heuvels dicht in de buurt van Harare.

 

De nieuwe werkplaats is een soort tweede huis voor de makers van onze Birds. Een groot aantal gekwalificeerde mensen vindt hier een middel van bestaan; een lichtpuntje in hun soms moeilijke situatie. Velen leden aan gezondheidsproblemen, maar dankzij goede maaltijden, vitaminen en de betere leefomstandigheden, gegeven door Joy, de leider van kleinbedrijf, kunnen ze er iets van maken. Zo kunnen ze ook hun gezin en familie blijven verzorgen. Daarnaast wordt door Joy veel voorlichting gegeven over de risico’s en gevaren van o.a. slechte hygiëne en voeding. Dit soort voorlichting is nog immer onmisbaar.

 

Acht Voormannen/lassers zijn primair verantwoordelijk voor de totale productie; zij werken elk samen met drie assistenten, wat het totaal op zo’n 32 personen brengt. Mede door de familie-banden kunnen we spreken van een hecht Birdwoods-team; de meesten zijn in dienst sinds de oprichting in 1991.

 

De beloning van de medewerkers is zonder meer goed te noemen. Er wordt betaald op basis van productie en moeilijkheidsgraad, terwijl een extra bonus wordt uitgekeerd aan hen die ook een te produceren ontwerp indienen, wat de betrokkenheid bevordert. Daarnaast zijn er uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (huisvesting, gezondheidszorg, scholing, clubs).

Het bedrijf ontvangt geen subsidie, maar is een gezonde onderneming. Iedere partij ontvangt wat hem toekomt door eerlijke Trade.

 

Terug naar overzicht

Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland - Postbus 2031 1400DA Bussum -

tel 035-6945658 - K.v.K 32111822